loading...

دستمزد وکیل

دانیال ایرانی بازدید : 52 چهارشنبه 03 اردیبهشت 1399 نظرات (0)

 

اصل عطف به ماسبق نشدن قوانین کیفری چه می گوید؟

تصور کنید قانونی که امروز به تصویب می‌رسد قرار باشد بر عمل ما در هر زمان و مکانی حاکم باشد. در این صورت هیچ‌کس این امنیت خاطر را نخواهد داشت که به خاطر اعمالی که امروز در چارچوب قانون انجام می‌دهد، بعدها به دلیل تغییر قانون مواخذه نشود.

بنابراین منطقی است که قوانین از زمان تصویب به بعد حاکم باشند و اعمالی که پیش از لازم‌الاجرا شدن آن ها انجام گرفته است، مشمول آن ها نشود. این اصل را اصل عطف به ماسبق نشدن قوانین می‌گویند. موضوع دیگری که در مورد تاثیر قوانین باید مورد بررسی قرار داد این است که، قوانینی که در ایران وضع می‌شود برای اتباع ایران و در قلمرو جغرافیایی ایران حاکم است. بنابراین مکان هم در مورد اجرای قوانین موثر است. این اصل هم استثناهای خاص خود را دارد. در ادامه در گفت‌وگو با کارشناسان این اصول و استثناهای آن را بررسی می‌کنیم.

اثر قانون در آتیه

یک وکیل دادگستری در مورد اثر قانون در زمان و مکان می‌گوید: زمان و مکان بر روی ‌قوانین تاثیراتی دارند. به طور مثال ماده 4 قانون مدنی در این خصوص می‌گوید: اثر قانون نسبت به آتیه است و قانون نسبت به ماقبل خود اثر ندارد، مگر این که در خود قانون، مقررات خاصی نسبت به این موضوع اتخاذ شده باشد.

مازیار سلطانی در گفت و گو با « حمایت » به مقررات مشابه در قانون مجازات اسلامی اشاره و بیان می‌کند: قانون مجازات در این مورد می‌گوید که در مقررات و نظامات دولتی‌، مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده باشد و هیچ فعل یا ترک فعلی را نمی‌توان به عنوان جرم به موجب قانون متاخر مجازات کرد، لیکن اگر بعد از وقوع جرم قانونی وضع شود که مبنی بر تخفیف یا عدم مجازات بوده و یا از جهات دیگر مساعدتر به حال مرتکب باشد، نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر خواهد بود.

این کارشناس حقوقی در بررسی فرضی که در آن حکم محکومیت قطعی به موجب قانون سابق صادر شده است و پس از آن قانون تغییر می‌کند، می‌پردازد و فروض مختلفی را بررسی می‌کند.

وی در بررسی فرض اول می‌گوید: اگر عملی که در گذشته جرم بوده به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود، در این صورت حکم قطعی اجرا نخواهد شد و اگر در جریان اجرا باشد، موقوف‌الاجرا خواهد ماند و در این دو مورد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجرا شده باشد، هیچ‌گونه اثر کیفری بر آن مترتب نخواهد بود. این مقررات در مورد قوانینی که برای مدت معین و موارد خاصی وضع گردیده است اعمال نمی‌شود.

این وکیل دادگستری در بررسی فرض دوم بیان می‌کند: اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد، محکوم‌علیه می‌تواند تقاضای تخفیف مجازات تعیین‌شده را بکند و در این صورت دادگاه صادرکننده حکم و یا دادگاه جانشین با لحاظ قانون لاحق، مجازات قبلی را تخفیف خواهد داد.

در فرض سوم هم اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق به اقدام تامینی و تربیتی تبدیل شود، فقط همین اقدامات مورد حکم قرار خواهد گرفت‌.

استثنایی بر تاثیر قانون در آتیه

این وکیل دادگستری با اشاره به این که در برخی موارد در متن قانون تاکید می‌شود که این قانون نسبت به گذشته هم تاثیر دارد و می‌گوید: به طور مثال در مورد املاک در قانون ثبت ‌آمده که در مورد املاکی که کلا یا بعضا به ‌نحو مشاع درخواست ثبت شده و قبل از اجرای این قانون در قطعات مفروزی از آن بدون انتقال رسمی یا اجازه‌نامه رسمی از طرف عده‌ای احداث اعیانی شده است و از این حیث ادامه عملیات ثبتی مواجه با اشکال شده باشد، موضوع در هیات نظارت مطرح می‌شود و در صورتی‌که اختلافاتی بین متقاضیان ثبت یا قائم‌مقام قانونی آنان و متصرفین وجود داشته باشد، طرفین را به‌مراجع قضایی هدایت می‌کند و الا دستور قبول درخواست ثبت را از متصرف می‌دهد.

سلطانی تاکید می‌کند: این یعنی استثنایی برای ماده 4 قانون مدنی تاسیس می‌کنیم و مجوزی می‌دهیم که از زمان 1345 تا1370 فرد می‌تواند از آن استفاده کند، یعنی اختیار استفاده از حق را گذاشته است. در مورد ماده 5 قانون مدنی نیز گفته شده است که کلیه‌ سکنه ایران، اعم از اتباع داخله و خارجه، مطیع قوانین ایران خواهند بود، مگر در مواردی که قانون استثنا کرده باشد. این مورد نسبت به مکان برمی‌گردد به اصل محلی بودن قوانین و یا اصل حاکمیت که گفته‌های مذکور را بیان داشته است.

 استثنا بر تاثیر قوانین در مکان 

سلطانی ادامه می‌دهد: بحث دیگری که در این مورد وجود دارد، جرایم بین‌المللی است، مانند جرم علیه بشریت که مکان نمی‌شناسد. در این مورد معاهده‌ای است که اکثر کشورها آن را قبول کرده‌اند مانند اصول حقوق بشری که مورد پذیرش همه است.

این مشاور حقوقی می‌افزاید: ماده 7 قانون مذکور نیز در مورد اثر مکان اصل محلی بودن و اصل حاکمیت را محدود کرده است.

وی در پایان نتیجه می‌گیرد: بعضی قوانین هستند که جنبه اجرا یا اثر آن ها از همان حال نشات می‌گیرند. مثلا مقرر می‌کند: از زمانی که این قانون تصویب شد فلان حقوق به فلان فرد تعلق می‌گیرد. اما بعضی از قوانین اثر خود را بر گذشته هم می‌گذارند. مثلا اگر عملی که در گذشته جرم بوده به موجب قانونی لاحق جرم شناخته نشود، اگر حکم در مورد آن حتی قطعی هم شده باشد، اجرا نمی‌شود و حتی اگر در حال اجرا باشد نیز متوقف خواهد شد. هم چنین اگر مجازات جرمی ‌در آینده تخفیف پیدا کند، محکوم‌علیه می‌تواند تقاضای تخفیف کند.

 برگرفته شده از موسسه حقوقی

 

 

دانیال ایرانی بازدید : 83 چهارشنبه 03 اردیبهشت 1399 نظرات (0)

 

نکات مهم در خصوص طلاق توافقی با وکیل

بر طبق قانون اساسی هر کسی حق دارد در هر پرونده ای که در مراجع قضایی دارد برای خود وکیل اختیار کند.

  • الزام قانونی برای داشتن وکیل در دعاوی خانوادگی مثل طلاق توافقی وجود ندارد و به اختیار زوجین است که بخواهند از خدمات تخصصی وکیل استفاده کنند.
  • اگر زنی از شوهرش وکالت طلاق داشته باشد برای استفاده از آن و اخذ طلاق لزوما می بایستی بجای شوهر و با وکالت خود، وکیل دادگستری انتخاب نماید و این تنها مورد اجبار در داشتن وکیل در دعاوی خانوادگی است.
  • زن و شوهری که تمایل به حضور در محیط دادگاه خانواده و طی مراحل در دادگاه را نداشته باشند طلاق توافقی بدون حضور ایشان و تماما توسط وکیل انجام خواهد شد و نیازی به حضور موکلین در دادگاه نیست.
  • مدت زمان انجام طلاق توافقی به صورت یکسان نیست و هر شعبه دادگاه در هر شهری رویه مخصوص به خود دارند اما طلاق توافقی توسط وکیل طلاق گروه وکلای پارسای کمتر از یک هفته انجام خواهد شد.
  • مشاوره حقوقی برای طلاق توافقی به صورت تلفنی در خصوص مراحل و شرایط طلاق توافقی و هزینه های آن کاملا رایگان است.
  • برای اطلاع از هزینه های طلاق توافقی و حق الوکاله وکیل به لینک آبی رنگ مراجعه کنید.
  • پس از اخذ طلاق (گواهی عدم امکان سازش) مرحله ثبت طلاق در محضر هم می تواند توسط وکیل دادگستری انجام شود و در این مرحله نیز در صورت تمایل بدون حضور موکلین انجام می شود.
  • بدیهی است عده ای از مردم به دلایل شغلی یا خطرات حیثیتی و شخصیتی تمایل حضور در دادگاه خانواده را ندارند و یا وقت آن ها چنین فرصتی را به آن ها نمی دهد و یا این که تمایل دارند حقوقشان توسط متخصص (وکیل پایه دادگستری) پیگیری شود تا تضییعی در این خصوص صورت نگیرد. در همه این موارد بهترین انتخاب استفاده از وکیل برای طلاق می باشد.

برگرفته شده از http://kiandad.com/

 

 

دانیال ایرانی بازدید : 31 چهارشنبه 03 اردیبهشت 1399 نظرات (0)

چگونه از طلاق همسرم مطلع شوم؟

 

یک سال قبل در پی اصرار همسر و اختلافات فی ما بین، در دفتر اسناد رسمی وکالت تام طلاق (وکالت در طلاق) به همسرم دادم و در حال حاضر به مدت 4 ماه است که از ایشان بی خبر هستم و به منزل پدرش رفته و منزل را ترک کرده است. اولا آیا بدون اطلاع اینجانب می تواند طلاق بگیرد؟ ثانیا چگونه مطلع بشوم در چه دادگاهی رای طلاق توافقی صادر شده است؟

جواب: اگر وکالت در طلاقی که به همسرتان داده اید کامل و بلاعزل باشد در بیشتر دادگاه ها نیازی به حضور شوهر نخواهد بود و همسرتان می تواند با وکالتنامه طلاق برای شما وکیل مع الواسطه انتخاب کند و از طریق طلاق توافقی خود را از قید زوجیت رها کند و ممکن است که شما اصلا متوجه نشوید که در چه شهر و شعبه رای گواهی عدم امکان سازش صادر شده است و در چه دفترخانه طلاقی، طلاق ثبت شده است.

توصیه می شود به یکی از دفاتر الکترونیک خدمات قضایی مراجعه کنید و در سامانه ثنا ثبت نام کنید. همین ثبت نام سامانه ثنا باعث می شود که هر گونه دعوی حقوقی یا کیفری که علیه شما در دادگاه طرح شود از آن مطلع شوید. دادخواست طلاق توافقی نیز این گونه است و دادگاه با ارسال پیامک و ارسال اخطاریه به سامانه ثنا که کد و رمز عبور را در اختیارتان قرار داده است شما را از روند پرونده مطلع خواهد کرد.

 

برگرفته شده از http://kiandad.com/

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 32
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 61
  • بازدید ماه : 183
  • بازدید سال : 1,183
  • بازدید کلی : 2,945